Cikkek, hírek a Vezér-Hús baromfi kereskedésről, a baromfi ágazat, húsipar területérről, a minőségi baromfitermékek szállítójától

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com

Hírek listája

Baromfi Világnap magyar kezdeményezéssel, ma első alkalommal

2014-05-10

Május 10-én első ízben szervezi meg Magyarországon a Baromfi Világnap rendezvényét a Baromfi Termék Tanács (BTT). A nemzetközi szintű világnap bevezetését a BTT kezdeményezte, és a javaslatot az Európai Baromfi-feldolgozók és -kereskedők Szövetsége (avec), a Nemzetközi Baromfi Tanács (IPC) és a tudományos baromfis világszervezet (WPSA) is támogatja.

Részletek
Megkétszerezte baromfinevelő kapacitását az Agro-Cikó Kft.

2013-11-26

Százhúszmillió forintos beruházással megkétszerezte baromfihizlaló kapacitását az Agro-Cikó Kft., amely 95 ezer férőhelyesre bővítette cikói telepét - mondta a Tolna megyei cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek. Jordán András tájékoztatása szerint a beruházást az állattartó telepek korszerűsítésére meghirdetett pályázat keretében, 40 százalékos európai uniós támogatással valósították meg.

Részletek
Márton-nap

2013-11-05

November 11. Szent Márton ünnepe.

A Márton-napi liba-lakomáról szóló első írásos beszámoló 1171-ből származik. Akkoriban ez inkább azzal volt kapcsolatba hozható, hogy Szent Márton napja jelentette a paraszti év végét, a népszokás ilyenkor zárták le az éves gazdasági munkákat, kezdetét vette a természet téli pihenő időszaka.

Népszokások, mondások
Erre figyeljünk grillezésnél

2013-10-25

Kép felirata

Összeszedtünk pár egyszerű, könnyen betartható szabályt, amit kerti sütögetés esetén érdemes szem előtt tartanunk.

Részletek
OMÉK 2013 - Jelentősen fejlődött a magyar élelmiszerkínálat

2013-09-23

A 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) ötnapos árumustrája jól mutatta, hogy a magyar élelmiszerek és mezőgazdasági cikkek kínálata mennyiségét és minőségét tekintve is jelentős mértékben fejlődött az elmúlt két évben – jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

OMÉK 2013
Olcsóbb lesz a baromfihús?

2013-09-03

Januártól 10 százalék alá csökkentené a baromfi- és a sertéshúsok áfáját a kormány - jelentette be Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár. A Baromfi Termék Tanács (BTT) régóta szorgalmazza, hogy a 27 százalékos jelenlegi adókulcs mérséklődjön 5 százalékra. A BTT ugyanakkor úgy véli, hogy az adómérséklést a tojásra is ki kellene terjeszteni.

Minek csökkenhet még az ára?
A minőségi élelmiszerfogyasztásért indított kampányt a Nébih

2013-08-05

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elindította az „Ételt csak okosan! Élelmiszerbiztonságról mindenkinek!” elnevezésű  kampányát - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A tárca közleménye szerint a hivatal fel akarja hívni a lakosság figyelmét arra, hogy az élelmiszer-eredetű megbetegedések 70 százaléka megelőzhető, valamint azokra a módszerekre, amelyekkel ez biztosítható.

Részletek
Húsvét

2013-03-29

A húsvét napjainkban a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett.

Tavaszvárás
Csökken az élelmiszerek áfája?

2013-02-26

Az élelmiszer áfája csökkentésének lehetőségéről tárgyalhat ismét a kormány, várhatóan március közepén. A tervek szerint ugyanis akkor terjeszti be erről szóló újabb javaslatát a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) közösen a kabinetnek.

Részletek
Közeledik a karácsony

2012-12-19

Hamarosan itt a karácsony, mely kiváló alkalom a a böjt utáni (mára aki...) lakomákhoz, sütéshez, főzéshez, egy kis lazuláshoz, és a családi együttlétekhez.

Már a középkorban is fontos ünnep volt a karácsony, melyhez számos hagyomány és szokás kapcsolódik: karácsonyfa, szórakozás, ajándékozás, étkezés.

A karácsonyi pulyka


1