Vezér-Hús baromfi kis- és nagykereskedés, friss, kiváló minõségû csirke-, pulyka-, liba-, kacsatermékek Budapesten házhoz szállítással, akció, mell, szárny, máj, farhát, nyak, pizza sonka, baromfitermékek

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Zöld spárgás pulykamell parázsburgonyával
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg pulykamell (4 db 15 dkg-os szelet), 8 szelet bacon szalonna, 16 szál zöld spárga, kávéskanálnyi szárnyas fûszer, 60 dkg apró burgonya, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 ek. vaj, 2 ek. olaj

A bazsalikomszószhoz:

1 csapott ek. liszt, 1 ek. vaj, 2 dl tejszín, só, 1-2 szál bazsalikom

Elkészítése:

A kiklopfolt hússzeletekre ráterítjük a baconszeleteket, rátesszük a megtisztított spárgát, megszórjuk a fûszersóval, majd felgöngyöljük, alufóliába tekerjük és sütõben, kevés vízzel 35-40 percig pároljuk. A burgonyát héjastul sós vízben megfõzzük. Ha megpuhult, megtisztítjuk és egy evõkanálnyi olajon teflonserpenyõben átpirítjuk, végül rászórjuk a petrezselyemzöldet. A bazsalikomszószhoz a vajon megfuttatjuk a felaprított leveleket, tejszínt öntünk rá, kiforraljuk és sóval ízesítjük.
Vissza a listához