Barromfi termék, hús kis és nagykereskedés Budapesten, csirke, tyúk, kacsa, liba, pulyka termékek, akció, baromfi, olcsó, receptek, csirkemell, pulykanyak, libamáj, mell filé, kacsacomb, fõzés, akció, receptek, libamell, pulykamell, csirkecomb, pulykacomb

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Sült csirke (baromfi) aszalt szilvával
Hozzávalók:
1 baromfi (csirke, tyúk vagy kacsa), 100 g vaj, 40-50 aszalt szilva, 1 apróra vágott hagyma, 1-2 evõkanál kristálycukor (karamellnek megpörkölve) és kevés só.

Elkészítése:
Elõször tisztítsuk meg alaposan a húsdarabokat, majd enyhén sózzuk be azokat. Ezután a megsózott húsdarabokat a vaj felében megpirítjuk, majd tálra kiszedjük. A megmaradt vajban megpároljuk a hagymát, és amikor az jól megpuhult, szitán áttörjük azzal a mártással együtt, amiben a húst pirítottuk és pároltuk.
Ezek után a húsdarabokat tûzálló tálba helyezzük, hozzáadjuk a jól megmosott és a megmaradt vajban megpirított szilvát, ízlés szerint sózzuk, ráöntjük a mártást és annyi húslével töltjük fel, hogy az egészet ellepje. Sütõbe téve mérsékelt tûzön addig fõzzük, amíg a levét elfövi. Tálalás elõtt hozzáadjuk a 2-3 kanál vízzel felengedett égetett cukrot is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Vissza a listához