Recept - Sült csirke (baromfi) aszalt szilvával

1 baromfi (csirke, tyúk vagy kacsa), 100 g vaj, 40-50 aszalt szilva, 1 apróra vágott hagyma, 1-2 evõkanál kristálycukor (karamellnek megpörkölve) és kevés só.
Elkészítése:
Elõször tisztítsuk meg alaposan a húsdarabokat, majd enyhén sózzuk be azokat. Ezután a megsózott húsdarabokat a vaj felében megpirítjuk, majd tálra kiszedjük. A megmaradt vajban megpároljuk a hagymát, és amikor az jól megpuhult, szitán áttörjük azzal a mártással együtt, amiben a húst pirítottuk és pároltuk.
Ezek után a húsdarabokat tûzálló tálba helyezzük, hozzáadjuk a jól megmosott és a megmaradt vajban megpirított szilvát, ízlés szerint sózzuk, ráöntjük a mártást és annyi húslével töltjük fel, hogy az egészet ellepje. Sütõbe téve mérsékelt tûzön addig fõzzük, amíg a levét elfövi. Tálalás elõtt hozzáadjuk a 2-3 kanál vízzel felengedett égetett cukrot is.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!