Sajtos, tejszínes csirkemell recept a Vezér-Hús baromfi kis- és nagykereskedéstõl, a baromfi termékek házhozszállítója Budapesten

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Sajtos, tejszínes csirkemell
Hozzávalók 2-3 személyre:

0,5 kg csirkemell, vagy pulykamell
2-3 dl fõzõtejszín
kevés olaj
15 dkg trappista sajt
só, bors


Elkészítése:

a húst kis kockákra vágjuk és egy hõálló tálba tesszük, alá kell egy kis olaj. Egy kis sóval, borssal ízesíthetjük ízlés szerint, de anélkül is finom lesz. Ezután bõven megöntözzük fõzõtejszínnel, annyival, hogy ellepje a húst. Betesszük a sütõbe, és kb. 20 percig sütjük, amíg meg nem puhulnak. Ekkor reszelünk rá sajtot, azt is ráolvasztjuk egy kicsit a sütõben és kész van

Krumplipürével az igazi, de lehet mellé párolt zöldséget készíteni, vagy akár tésztával is nagyon finom.

Jó étvágyat!
Vissza a listához