Baromfi, csirkemell, csirkehús, baromfi, pulyka, kacsa, liba, máj, comb, csirkemell, nyak, Budapest

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Pulykamell spárgával
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg spárga, 2,5 l víz, csipetnyi cukor, 7 dkg vaj, só, 4 szelet pulykamell, fehér vagy zöld bors, 2 evõkanál olaj, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, friss turbolya (édespetrezselyem), 2 tojássárgája.

Elkészítése:
A spárgát megmossuk és meghámozzuk, a végébõl kb. 1 cm-t levágunk. A vizet a cukorral és egy teáskanál vajjal szitabetétes edénybe tesszük, enyhén sózzuk és a spárgát 20 percig fõzzük benne. A húst borssal megszórjuk, majd 2 dkg vaj és az olaj keverékében kb. 5 perc alatt mindkét oldalán pirosra sütjük. Sütés után enyhén megsózzuk és melegen tartjuk.
A spárgát az edénybõl kivéve lecsepegtetjük és szintén melegen tartjuk. A megmaradt zsiradékot a spárga fõzõvizével, a borral és a tejszínnel felöntjük, és erõs tûzön a harmadára besûrítjük. A turbolyát megmossuk, finomra vágjuk.
A szószt szitán átszûrjük és elkeverjük a tojássárgájával, felmelegítjük. A tûzrõl félrehúzva beletesszük a maradék vajat, sóval és borssal ízesítjük. A turbolyát is belekeverjük. A szószt a spárga és a hús mellé öntve tálaljuk.
Vissza a listához