Petrezselmyes csirke recept spagettivel, a baromfi termékek, húsok kis- és nagykereskedésétõl, a Vezár.Hús baromfikereskedéstõl, akciós, kiváló minõségû bromfi hús Budapesten

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Petrezselymes csirke spagettivel
Hozzávalók:

2 db egész csirkecomb és 2 csirkemell

3 csokor petrezselyem, 2 dl tejszín, 5 gerezd fokhagyma, 1 húsleveskocka, 2 ek liszt, vaj és olívaolaj (napraforgóolajjal is hasonlóan finom), fél dl fehérbor (kihagyható), só, bors

1 csomag spagetti tészta


Elkészítése:

A húsokat elõre sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajban (az összemelegített vajban és olívában) mindkét oldalukat 3-4 percig jó pirosra sütjük. Ha megpirultak, kivesszük, és a maradék olajban kicsit megdinszteljük az összevágott fokhagymát.
Ha valaki tesz bele bort, akkor azt itt kell ráönteni, és elforralni belõle az alkoholt.
Rászórunk 2 evõkanál lisztet és egy kicsit összemelegítjük az olajos-hagymás cuccal (mint a rántást, kb).  Ha ez kész, akkor visszatesszük a lábasba a pirított húsokat, rászórjuk a leveskockát, melléteszünk 2 csokor petrezselymet és felöntjük annyi vízzel, hogy 2/3-ig ellepje a húst.

Ezután felforraljuk, ha felforrt, levesszük takarékra a lángot (a fõzõlapot lejjebb kapcsoljuk), és 50 percig teljesen puhára fõzzük. Hogy nehogy leégjen, közben néha érdemes kicsit átmozgatni. Ha a hús megpuhult, kihalásszuk a petrezselymeket belõle, és felöntjük 2 dl tejszínnel, ezzel is fõzzük még. Ha túl sok a lé, akkor forraljuk el a felesleget.

A spagetti tésztát kifõzzük, és azzal kínáljuk.

A maradék 1 csokor petrezselymet apróra vágjuk, és azt szórjuk még rá a kész kajára tálaláskor. Ha nem szeretjük a túl sok petrezselymet, ezt az utolsó lépést, a díszítést el is hagyhatjuk. Anélkül is nagyon finom és az íz érzõdik rajta.

Jó étvágyat!
Vissza a listához