Mézes libapecsenye recept pezsgõs káposztával

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Mézes libapecsenye

Hozzávalók 5-6 személyre:

1 konyhakész fiatal liba, 15 dkg méz, 1 kiskanál majoránna, 3 savanykás alma, 2 hagyma, só, bors, 5 dl húsleves.

 


Elkészítése:

A libát megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, ezután kívül-belül sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük majoránnával. Az almát, hagymát meghámozzuk, négy felé vágjuk, majd a liba hasüregébe tesszük.
A nyílást hústûvel, vagy fogvájóval összetûzzük és a libát tepsibe tesszük. Aláöntünk 2-3 dl húslevest és a sütõ közepes fokozatán két óráig sütjük.
Ezután felemeljük a hõmérsékletet 200°C-ra és a libát megkenegetjük mézzel. 60 perc után újra bekenjük mézzel és még egy óráig sütjük. Közben saját levével is locsolgatjuk, ha szükséges, pótoljuk a húslevesbõl a lét alatta, és pirosra sütjük.
A fölösleges zsiradékot leöntjük, a pecsenyelevet átpasszírozzuk és tálaláskor a felbontott liba alá öntjük.

Pezsgõs káposztával tálaljuk, mellé pedig egy(-két) pohár finom magyar száraz fehér bort kortyolgatunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Vissza a listához