Barromfi termék, hús kis és nagykereskedés Budapesten, csirke, tyúk, kacsa, liba, pulyka termékek, akció, baromfi, olcsó, receptek, csirkemell, pulykanyak, libamáj, mell filé, kacsacomb, fõzés, akció, receptek, libamell, pulykamell, csirkecomb, pulykacomb

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Kímélõ csirkegombóc leves
Hozzávalók 4-6 személyre:
60 dkg tanyasi csirkemell, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 5 dkg karalábé, 5 dkg zeller, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db zsemle, 1 csomó zöldpetrezselyem, 2 db tojás, 40 dkg burgonya, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, 1 csomó metélõhagyma, törött bors, só.

Elkészítése:
a csirkemelleket kicsontozzuk, a megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a kicsontozott csirkemell csonttal, egész vöröshagymával 3 l hideg vízben feltesszük fõni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, és 40-50 percig nem erõs tûzön fõzzük. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belõle. A zöldséges alaplét szûrõn átszûrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockára darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot, és az anyagok puhulásáig fõzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, metélõhagymával.
Vissza a listához