Recept - Hideg libamájszeletkék fahéjas-mézes szõlõmártással

500 g libamáj, 500-800 g libazsír, só, 2 vöröshagyma, 50 g fokhagyma, 150 g angolzeller, 1 fejes vagy jégsaláta, 250 g alma, 100 g dióbél, 1/2 kaliforniai paprika, 1 citrom, 5 ek. olívaolaj, 200 g fehér szõlõ, 120 g méz, õrölt fahéj, 1 dl balzsamecet
Elkészítése:
A libamájakat a megtisztított hagymákkal, besózva, a libazsírban készre sütjük, majd hûtjük. A fejes salátából, almaszeletekbõl, dióból és paprikából, a feldarabolt angolzellerbõl citromos-olívás ízesítéssel salátát készítünk. A mézet elkeverjük a balzsamecettel, fahéjjal ízesítjük, majd beletesszük a felezett, magozott szõlõszemeket. A szeletelt libamájat a salátahalom tetejére helyezzük és a mézes szõlõmártással körbeöntjük.