Baromfi kis- és nagykereskedés Budapesten, baromfi húsok, hústermékek házhozszállítása, csirke, kacsa, pulyka, liba, csirkemell, pizza sonka, pulykamell, libamáj, kacsacomb, csirkecomb, akciós baromfitermékek

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Gödöllõi töltött csirkecomb
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb, 30 dkg csirkemáj (ha nincs, sertésmáj),  2 zsemle, zöldborsó (lehetõleg friss, egy maréknyi, ha nincs, jó a konzerv is), 20 dkg csiperkegomba, 15 dkg szalonna, 2 tojás, 0,5 dl tej, 3 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, só, bors.

Elkészítése:
A csirkecombokat a bõrük alatt sózzuk, borsozzuk. Az összetépkedett zsemléket tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodva egy tálba helyezzük. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és beletesszük az apróra vágott petrezselymet. A szalonnát apróra vágva megsütjük, majd kivesszük. A zsírján a gombát és a májat is megpirítjuk, a májat áttörjük. A szalonnát, a zsemlét, a májat és a gombát is hozzákeverjük a tojáshoz, jól eldolgozzuk, majd felforrósított vajon egy kicsit átmelegítjük. Végül ujjunkkal alányúlunk a csirkebõrnek, helyet csinálva a tölteléknek, és kávéskanállal vagy kézzel megtöltjük a combokat a bõr alatt. A tepsibe kevés zsiradékot teszünk, belefektetjük a csirkecombokat, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, és 150 fokon pirosra sütjük. 15-20 percig puhítsuk alufólia alatt, majd azt levéve süssük készre. Sütés közben többször megkenjük vajjal a combokat, mert a bõr könnyebben megreped, ha még meg is van töltve.
Vissza a listához