Baromfi megrendelés, házhoz szállítás, csirkemell, csirkecomb, libamáj, kacsa, pulyka, tyúk, mell filé, broiler csirke, mell, comb, szárny, nyak, farhát, máj

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Fûszeres tyúkcipó
Hozzávalók 4 személyre:
50-60 dkg tyúkmell, 25 dkg vegyes levészöldség, 1 fiola (vagy 1 evõkanál)
kapribogyó, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma,
3 szem összetört kardamómimag (ha épp nincs, kihagyható), késhegynyi õrölt lestyán, 1 evõkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítése:
A tyúkmellet kicsontozom és a füstölt szalonnával, együtt ledarálom.
A zöldségeket megtisztítom, és almareszelõn lereszelem, majd hozzáadom a darált húshoz. Hozzáadom még a felveretlen, nyers tojásokat, a finomra metélt kapribogyót levével együtt és a fûszereket. Jól összegyúrom a húsmasszát, majd 4 kerek cipót formálok belõle. Olajjal megkent alufóliába csomagolom be egyenként, és az elõmelegített, forró sütõben közepes lángon 40 percig párolom. Az alufóliából kibontva tûzálló tálra teszem, leöntöm a pecsenyelével, majd mindkét oldalán pirosra sütöm. Sült burgonya és saláta illik hozzá. Hidegen is nagyon finom.
Vissza a listához