Recept - Fûszeres tyúkcipó

50-60 dkg tyúkmell, 25 dkg vegyes levészöldség, 1 fiola (vagy 1 evõkanál)
kapribogyó, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma,
3 szem összetört kardamómimag (ha épp nincs, kihagyható), késhegynyi õrölt lestyán, 1 evõkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése:
A tyúkmellet kicsontozom és a füstölt szalonnával, együtt ledarálom.
A zöldségeket megtisztítom, és almareszelõn lereszelem, majd hozzáadom a darált húshoz. Hozzáadom még a felveretlen, nyers tojásokat, a finomra metélt kapribogyót levével együtt és a fûszereket. Jól összegyúrom a húsmasszát, majd 4 kerek cipót formálok belõle. Olajjal megkent alufóliába csomagolom be egyenként, és az elõmelegített, forró sütõben közepes lángon 40 percig párolom. Az alufóliából kibontva tûzálló tálra teszem, leöntöm a pecsenyelével, majd mindkét oldalán pirosra sütöm. Sült burgonya és saláta illik hozzá. Hidegen is nagyon finom.