Recept - Csípõs csirkeszárnyak

1 kg csirkeszárny,
5 evõkanál olaj, 6-8 evõkanál ketchup, 1 evõkanál (vagy aki szereti a jó csípõset, akkor 2-3-4 kanál, ízlés szerint) erõs pista, 5 gerezd fokhagyma, só, bors
Elkészítése:
a lehetõleg frissen vásárolt csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet.
Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erõs pistát, a zúzott fokhagymát.
A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozzuk, majd bekenjük a fûszeres-olajos páccal. A pácolt csirkeszárnyakat olajjal kikent alufóliába csomagoljuk és betesszük egy tûzálló tálba. A maradék öntetet ráöntjük a szárnyakra és 220 fokon, légkeveréses programon kb. egy óráig sütjük. Ha megpuhultak a szárnyak, akkor áttesszük egy másik tálba õket és még pirítunk rajtuk egy kicsit. Isteni finomak lesznek a végére.
Sütés elõtt hagyhatjuk állni a pácban, hûtõben 1-2 órát, de anélkül is, egybõl süthetjük.
Ehetjük krumplipürével, arra rászedve a maradék öntetet, ami a szárnyak alatt volt.
Más körettel, pl. salátával, sült burgonyával is nagyon-nagyon finom.
Jó étvágyat!