Csípõs csirkeszárny recept a Vezér-Hús Baromfi kis- és nagykereskedéstõl

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Csípõs csirkeszárnyak
Hozzávalók, kb. 4 személyre:

1 kg csirkeszárny,
5 evõkanál olaj, 6-8 evõkanál ketchup, 1 evõkanál (vagy aki szereti a jó csípõset, akkor 2-3-4 kanál, ízlés szerint) erõs pista, 5 gerezd fokhagyma, só, bors




Elkészítése:

a lehetõleg frissen vásárolt csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet.
Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erõs pistát, a zúzott fokhagymát.
A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozzuk, majd bekenjük a fûszeres-olajos páccal. A pácolt csirkeszárnyakat olajjal kikent alufóliába csomagoljuk és betesszük egy tûzálló tálba. A maradék öntetet ráöntjük a szárnyakra  és 220 fokon, légkeveréses programon kb. egy óráig sütjük. Ha megpuhultak a szárnyak, akkor áttesszük egy másik tálba õket és még pirítunk rajtuk egy kicsit. Isteni finomak lesznek a végére.
Sütés elõtt hagyhatjuk állni a pácban, hûtõben 1-2 órát, de anélkül is, egybõl süthetjük.

Ehetjük krumplipürével, arra rászedve a maradék öntetet, ami a szárnyak alatt volt.
Más körettel, pl. salátával, sült burgonyával is nagyon-nagyon finom.

Jó étvágyat!
Vissza a listához