Cézás saláta recept a Vezér-Hús baromfi kereskedéstõl, az olcsó és kiváló minõségû baromfihús szállítótól, Budapesten

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Cézár saláta
Hozzávalók:
filézett csirkemell, zsemle vagy kifli, néhány gerezd fokhagyma , jégsaláta, olaj a sütéshez, só, bors.

Az öntethez:
2-3 dl tejszín (én joghurttal csináltam, azzal is finom végszükség esetén), bors, bazsalikom, oregánó, fokhagyma, majonéz, magos mustár, só, kevés folyékony édesítõ (pl. stevia).

Elkészítése:
A csirkemelleket felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyõben olajat melegítünk és jól megpirítjuk rajta a csirkemell kockákat. Van, aki egyben süti meg a csirkemellet és aztán kockázza fel, én jobban szeretem kis kockákban megsütni, mert akkor mindegyik kockának minden oldalát meg lehet pirítani. Ha megpirultak (és jól át is sültek) a kockák, akkor kiszedjük õket egy tálba és reszelünk rá néhány gerezd fokhagymát. Így nagyon finom íze lesz a husinak. Lehet fokhagymanyomón is átnyomni, én jobban szeretem reszelni kislyukú sajtreszelõn. A zsemléket kockára (kiflit kis karikára) végjük, megdörzsöljük fokhagymával és olajon megpirítjuk azokat is. Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat. Én mérni a fûszereket az öntethez nem nagyon szoktam, csak úgy érzéssel csinálom, és közben sokszor kóstolom. Szeretem, ha van egy kis édes íze az öntetnek, de ezt nem mindenki kedveli, így akár ki is maradhat az édesítõszer az öntetbõl.
A jégsalátát megmossuk, összetépkedjük, és egy tányérra rakjuk. A salátára tesszük a megsült, pirult husikat, rá a zsemlekockát, és jól meglocsoljuk az öntettel.

Jó étvágyat!
Vissza a listához