Recept - Baconszeletekbe tekert csirkemáj

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, ahány csirkemáj (darab), annyi szelet bacon, ételízesítõ, majoranna, bors, hústû, vagy fogpiszkáló
Elkészítése:
A szalonnát kiterítjük, befûszerezzük, majd belegöngyöljük a megmosott, letisztított májat, és összefogjuk hústûvel, vagy fogpiszkálóval. Sütõben kevés olajjal, elõször letekarva, majd a végén letakarás nélkül, öszesen 15-20 percig sütjük vagy bõvebb olajon serpenyõben kb. ugyanennyi ideig. Mielõtt teljesen megsülni a csirkemáj, aszalt szilvával és kajszival megszórhatjuk, és vele együtt is készre süthetjük.
Megjegyzés:
Sütõben jobb sütni, mert akkor kevésbé csapkod az olaj! Elõételként is fogyasztható! Fõételként bármilyen köret megfelel hozzá: sima, vagy fûszeres krumplipüré, és/vagy paprikás hagymakarikák, esetleg karalábélevél-mártás, de akár egy saláta is elég...