Csirkehús, csirkemell filé, baromfi, baromfihús, mellfilé, csirkecomb, pulykamell, baromfi Budapest, kacsa, liba, pulyka, libamáj

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Baconszeletekbe tekert csirkemáj
Gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ, finom étel.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, ahány csirkemáj (darab), annyi szelet bacon, ételízesítõ, majoranna, bors, hústû, vagy fogpiszkáló

Elkészítése:
A szalonnát kiterítjük, befûszerezzük, majd belegöngyöljük a megmosott, letisztított májat, és összefogjuk hústûvel, vagy fogpiszkálóval. Sütõben kevés olajjal, elõször letekarva, majd a végén letakarás nélkül, öszesen 15-20 percig sütjük vagy bõvebb olajon serpenyõben kb. ugyanennyi ideig. Mielõtt teljesen megsülni a csirkemáj, aszalt szilvával és kajszival megszórhatjuk, és vele együtt is készre süthetjük.

Megjegyzés:
Sütõben jobb sütni, mert akkor kevésbé csapkod az olaj! Elõételként is fogyasztható! Fõételként bármilyen köret megfelel hozzá: sima, vagy fûszeres krumplipüré, és/vagy paprikás hagymakarikák, esetleg karalábélevél-mártás, de akár egy saláta is elég...
Vissza a listához