Baromfi üzlet Budapest, Vezér-Hús, csirke, pulyka, liba, kacsa, tyúk, kiszállítás, pulykacomb, libamáj, csirkemell, kacsacomb, libacomb

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Áfonyás kacsa
Hozzávalók:
1 kicsi pecsenyekacsa, 2 evõkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható), vagy fagyasztott áfonya, 2 db nagy, borízû alma, 2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só és kevés cukor.

Elkészítése:
A kacsát megtisztítom, belsejét kiöblítem és lecsöpögtetem. Majoránnával és sóval belülrõl bedörzsölöm, kívülrõl a bõrét sûrûn bevagdosom. A vájatokat sóval megkenem, majd tepsibe teszem a szárnyast. Aláöntök egy pohár vizet, alufóliával szorosan befedem, és elõmelegített, forró sütõben megpárolom. Ha a hús megpuhult, kiemelem a tepsibõl és feldarabolom. Zsíros levét leszûröm, a húsokat visszateszem a tepsibe. Míg a kacsa sül, elkészítem az áfonyamártást: a száraz bogyókat tiszta és "kiszellõztetett" kávédarálón ledarálom, majd kis lábosba teszem. Ráöntöm a vörösbort, és addig forralom, míg a felére befõ, illetve sûrû lesz a lé. Ezután az almákat meghámozom, kicsumázom, és almareszelõn lereszelem. Az almareszeléket hozzáadom az áfonyás borhoz, ízesítem sóval, kevés cukorral, majd a sûrû krémmel bekenem a bõrével felfelé fektetett kacsadarabokat. Fedõ nélkül, forró sütõben addig pirítom, míg pirosas-barna nem lesz a teteje.
Rendkívül finom ízt kap a karamellizálódott mártástól.

Gõzben párolt karfiolrózsákkal, kelbimbóval és apró karottákkal kínálom.
Vissza a listához