Csirkehús, csirkemell filé, baromfi, baromfihús, mellfilé, csirkecomb, pulykamell, baromfi Budapest, kacsa, liba, pulyka, libamáj

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlõrinci vásárcsarnok
(Üllõi út - Haladás utca keresztezõdés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Abbahagyhatatlan csirke
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkemell, 5 evõkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál õrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt kömény, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 evõkanál vaj.

Elkészítése: a megtisztított csirkét feldarabolom, megmosom. A lisztet a fûszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverem. A húsokat beleforgatom, és egy kivajazott tepsibe egymás mellé rakom. A megmaradt fûszeres lisztet a tetejére szórom. Rárakom a felkarikázott hagymát, megszórom reszelt sajttal, majd olajjal elkevert tejföllel leöntöm. Tepsit alufóliával letakarom, elõmelegített sütõben közepes lángon 50 percig sütöm. Utána leveszem a fóliát, hogy a teteje megpiruljon. Vegyes körettel, tejszínes krumplival, vagy krumplipürével tálalom.
Vissza a listához