Recept - Toszkán csirke
Hozzávalók:
200 g szárított gomba, 250 ml forró tyúkhúsleves, 1,5 kg csirkehús, 50 g vaj, 2 ek olívaolaj, 1 közepes hagyma apróra vágva, 2 gerezd szétnyomott fokhagyma, 150 g felszeletelt gomba, oregano, 425 g-os darabolt paradicsomkonzerv, 425 g paradicsompüré
Elkészítése:
Tegyük a szárított gombát egy tűzálló tálba, öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni 30 percig. Utána csavarjuk ki a gombát, tegyük félre a levét, daraboljuk fel a gombát. Ezután daraboljuk fel a csirkét.
Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben, tegyük bele a húst, és kissé pirítsuk meg. Tegyük hozzá a hagymát, fokhagymát, és pároljuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul. Adjuk hozzá a levest és a gomba levét, a gombát, a paradicsomokat, és fedő nélkül, néha megkeverve, kb. 30 percig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul.
Vissza a listához
200 g szárított gomba, 250 ml forró tyúkhúsleves, 1,5 kg csirkehús, 50 g vaj, 2 ek olívaolaj, 1 közepes hagyma apróra vágva, 2 gerezd szétnyomott fokhagyma, 150 g felszeletelt gomba, oregano, 425 g-os darabolt paradicsomkonzerv, 425 g paradicsompüré
Elkészítése:
Tegyük a szárított gombát egy tűzálló tálba, öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni 30 percig. Utána csavarjuk ki a gombát, tegyük félre a levét, daraboljuk fel a gombát. Ezután daraboljuk fel a csirkét.
Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben, tegyük bele a húst, és kissé pirítsuk meg. Tegyük hozzá a hagymát, fokhagymát, és pároljuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul. Adjuk hozzá a levest és a gomba levét, a gombát, a paradicsomokat, és fedő nélkül, néha megkeverve, kb. 30 percig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul.