Töltött pulykacomb recept karácsonyra, krumplipürével, sült burgonyával

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Töltött pulykacomb

Hozzávalók:
2 nagy pulykacomb
A töltelékhez: 4-5 tojás, 4-5 csirkemáj, 1-2 szelet kenyér, vegeta (vagy egyéb ételízesítő, só), bors, petrezselyem.

Elkészítése:
3 tojást keményre főzünk, közben egy vastag szelet kenyér héját leszedjük, összemorzsoljuk a kenyérbelet és egy serpenyőben kis olajban, vagy zsírban (csirke, liba) megpirítjuk.
A nyers csirkemájat lekaparjuk, a keményre főtt töjást a kenyérhez szeleteljük, villával szétnyomjuk és beletesszük a kapart csirkemájat, hozzáütünk még 1-2 nyers tojást, petrezselyemmel, borssal, vegetával (egyéb ételízesítővel), borssal ízestjük, majd az egészet jól összekeverjük.

A pulykacombokat jól megmossuk, lecsöpögtetjük és a tölteléket a bőr alá töltjük. Ha szükséges, hústűvel a bőrt a húshoz lehet tűzni, hogy ne jöjjön ki a töltelék.

Tepsiben fóliával lefedve 200 fokon kb 1,5 óra alatt átsül, ha kimarad a töltelék, azt később, egy fél óra múlva a combok mellé tesszük.
A vége előtt 15-20 percig fólia nélkül pirítjuk.

Krumpli pürével, sült krumplival, krokettel is nagyon finom.

Jó étvágyat!

Vissza a listához