Recept - Roston kacsamell burgonyalángossal és párolt káposztával
Hozzávalók 4 személyre:
4 db kacsamell (1 kg), grillfuszerkeverék A párolt káposztához: 1 kg lilakáposzta, 150 g cukor, só, ôrölt bors, 3 babérlevél, 0,5 dl ecet, 1 dl vörösbor, étolaj
A burgonyalángoshoz:
250 g liszt, só, őrölt fekete bors, 500 g áttört főtt burgonya, 2 tojás, 6 dl szódavíz, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A kacsamellek bőrös oldalát keresztbe bevagdaljuk, grillfuszerrel beszórjuk, kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalát először megpirítjuk, majd lassan átsütjük úgy, hogy a közepe rózsaszín maradjon. A káposztát vékony szeletekre gyaluljuk, enyhén megsózzuk. Karamellizáljunk étolajon cukrot, és erre tegyük a káposztát. Gyakori kevergetés mellett félig megdinszteljük. Beletesszük az ecetet, megsózzuk, vörösbort, babérlevelet, borsot és fedő alatt puhára pároljuk addig, míg a levét teljesen elfővi. A végén ízlés szerint még ízesíthetjük. A tojást egy edényben a liszttel és a szódavízzel folyamatosan adagolva simára keverjük. Beletesszük a tört burgonyát, sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük. A masszának palacsintasűrűségűnek kell lennie. Nagy méretű serpenyőben fél cm vastagságban lassan készre sütjük. Tányérra helyezzük a káposztát, a kacsamellet és a lángost. Ízlés szerint sült almakarikával, citrom és narancsszelettel díszíthetjük.
Vissza a listához
4 db kacsamell (1 kg), grillfuszerkeverék A párolt káposztához: 1 kg lilakáposzta, 150 g cukor, só, ôrölt bors, 3 babérlevél, 0,5 dl ecet, 1 dl vörösbor, étolaj
A burgonyalángoshoz:
250 g liszt, só, őrölt fekete bors, 500 g áttört főtt burgonya, 2 tojás, 6 dl szódavíz, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A kacsamellek bőrös oldalát keresztbe bevagdaljuk, grillfuszerrel beszórjuk, kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalát először megpirítjuk, majd lassan átsütjük úgy, hogy a közepe rózsaszín maradjon. A káposztát vékony szeletekre gyaluljuk, enyhén megsózzuk. Karamellizáljunk étolajon cukrot, és erre tegyük a káposztát. Gyakori kevergetés mellett félig megdinszteljük. Beletesszük az ecetet, megsózzuk, vörösbort, babérlevelet, borsot és fedő alatt puhára pároljuk addig, míg a levét teljesen elfővi. A végén ízlés szerint még ízesíthetjük. A tojást egy edényben a liszttel és a szódavízzel folyamatosan adagolva simára keverjük. Beletesszük a tört burgonyát, sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük. A masszának palacsintasűrűségűnek kell lennie. Nagy méretű serpenyőben fél cm vastagságban lassan készre sütjük. Tányérra helyezzük a káposztát, a kacsamellet és a lángost. Ízlés szerint sült almakarikával, citrom és narancsszelettel díszíthetjük.