Recept - Pulykasteak fahéjas szilvamártással és rösztivel
Hozzávalók 4 személyre:
800 g (4 szelet) pulykamell, grillfűszer, 800 g mélyhűtött röszti, olaj, 300 g mirelit szilva, 0,4 dl szilvalé, 1 dl tejszín, 50 g cukor, grillfűszer, 1 rúd fahéj, 2 körte félbevágva, 3 evőkanál étkezési keményítő, 4 teáskanálnyi áfonyalekvár.
Elkészítése:
A pulykaszeleteket kissé megklopfoljuk, fűszerezzük. Teflonedényben az olajon kisütjük, melegen tartjuk. A szilvalét felforraljuk, beletesszük a kimagozott, félbevágott szilvát, a fahéjat, a cukrot és addig főzzük, amíg darabokra szét nem esik. Fél óra múlva beletesszük a tejszínt. A keményítőt 2 dl hideg vízzel elkeverjük és besűrítjük a mártást. A fahéjat vegyük ki a mártásból. Olajon kisütjük a rösztit. Tálaláskor a röszti mellé helyezzük a pulykamellet, leöntjük a mártással, a tetejére helyezzük a fél körtét, aminek közepébe áfonyalekvárt töltünk.
Vissza a listához
800 g (4 szelet) pulykamell, grillfűszer, 800 g mélyhűtött röszti, olaj, 300 g mirelit szilva, 0,4 dl szilvalé, 1 dl tejszín, 50 g cukor, grillfűszer, 1 rúd fahéj, 2 körte félbevágva, 3 evőkanál étkezési keményítő, 4 teáskanálnyi áfonyalekvár.
Elkészítése:
A pulykaszeleteket kissé megklopfoljuk, fűszerezzük. Teflonedényben az olajon kisütjük, melegen tartjuk. A szilvalét felforraljuk, beletesszük a kimagozott, félbevágott szilvát, a fahéjat, a cukrot és addig főzzük, amíg darabokra szét nem esik. Fél óra múlva beletesszük a tejszínt. A keményítőt 2 dl hideg vízzel elkeverjük és besűrítjük a mártást. A fahéjat vegyük ki a mártásból. Olajon kisütjük a rösztit. Tálaláskor a röszti mellé helyezzük a pulykamellet, leöntjük a mártással, a tetejére helyezzük a fél körtét, aminek közepébe áfonyalekvárt töltünk.