Recept - Petrezselymes csirke spagettivel
Hozzávalók:
2 db egész csirkecomb és 2 csirkemell
3 csokor petrezselyem, 2 dl tejszín, 5 gerezd fokhagyma, 1 húsleveskocka, 2 ek liszt, vaj és olívaolaj (napraforgóolajjal is hasonlóan finom), fél dl fehérbor (kihagyható), só, bors
1 csomag spagetti tészta
Elkészítése:
A húsokat előre sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajban (az összemelegített vajban és olívában) mindkét oldalukat 3-4 percig jó pirosra sütjük. Ha megpirultak, kivesszük, és a maradék olajban kicsit megdinszteljük az összevágott fokhagymát.
Ha valaki tesz bele bort, akkor azt itt kell ráönteni, és elforralni belőle az alkoholt.
Rászórunk 2 evőkanál lisztet és egy kicsit összemelegítjük az olajos-hagymás cuccal (mint a rántást, kb). Ha ez kész, akkor visszatesszük a lábasba a pirított húsokat, rászórjuk a leveskockát, melléteszünk 2 csokor petrezselymet és felöntjük annyi vízzel, hogy 2/3-ig ellepje a húst.
Ezután felforraljuk, ha felforrt, levesszük takarékra a lángot (a főzőlapot lejjebb kapcsoljuk), és 50 percig teljesen puhára főzzük. Hogy nehogy leégjen, közben néha érdemes kicsit átmozgatni. Ha a hús megpuhult, kihalásszuk a petrezselymeket belőle, és felöntjük 2 dl tejszínnel, ezzel is főzzük még. Ha túl sok a lé, akkor forraljuk el a felesleget.
A spagetti tésztát kifőzzük, és azzal kínáljuk.
A maradék 1 csokor petrezselymet apróra vágjuk, és azt szórjuk még rá a kész kajára tálaláskor. Ha nem szeretjük a túl sok petrezselymet, ezt az utolsó lépést, a díszítést el is hagyhatjuk. Anélkül is nagyon finom és az íz érződik rajta.
Jó étvágyat!
Vissza a listához
2 db egész csirkecomb és 2 csirkemell
3 csokor petrezselyem, 2 dl tejszín, 5 gerezd fokhagyma, 1 húsleveskocka, 2 ek liszt, vaj és olívaolaj (napraforgóolajjal is hasonlóan finom), fél dl fehérbor (kihagyható), só, bors
1 csomag spagetti tészta
Elkészítése:
A húsokat előre sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajban (az összemelegített vajban és olívában) mindkét oldalukat 3-4 percig jó pirosra sütjük. Ha megpirultak, kivesszük, és a maradék olajban kicsit megdinszteljük az összevágott fokhagymát.
Ha valaki tesz bele bort, akkor azt itt kell ráönteni, és elforralni belőle az alkoholt.
Rászórunk 2 evőkanál lisztet és egy kicsit összemelegítjük az olajos-hagymás cuccal (mint a rántást, kb). Ha ez kész, akkor visszatesszük a lábasba a pirított húsokat, rászórjuk a leveskockát, melléteszünk 2 csokor petrezselymet és felöntjük annyi vízzel, hogy 2/3-ig ellepje a húst.
Ezután felforraljuk, ha felforrt, levesszük takarékra a lángot (a főzőlapot lejjebb kapcsoljuk), és 50 percig teljesen puhára főzzük. Hogy nehogy leégjen, közben néha érdemes kicsit átmozgatni. Ha a hús megpuhult, kihalásszuk a petrezselymeket belőle, és felöntjük 2 dl tejszínnel, ezzel is főzzük még. Ha túl sok a lé, akkor forraljuk el a felesleget.
A spagetti tésztát kifőzzük, és azzal kínáljuk.
A maradék 1 csokor petrezselymet apróra vágjuk, és azt szórjuk még rá a kész kajára tálaláskor. Ha nem szeretjük a túl sok petrezselymet, ezt az utolsó lépést, a díszítést el is hagyhatjuk. Anélkül is nagyon finom és az íz érződik rajta.
Jó étvágyat!