A libát vízzel kell pihítani, majd a végén pirosra sütni

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Márton napi libacomb

Hozzávalók 4 személyre:
4 db nagy libacomb, 80 dkg lila káposzta, 1 kg burgonya, 1 fej fokhagyma, 10 dkg kristálycukor, 10%-os ecet, 30 dkg alma, birsalma, só. 

Elkészítése:
A libacombokat besózzuk (elég sok sót kell rá tenni, az ember már szinte úgy érzi, hogy tuti el fogja sózni, akkor a jó - mondják, és tényleg annyi só kell rá...), beletesszük egy nagy tepsibe, öntünk alá vizet (ez fontos, különben száraz lesz a hús) és tegyünk alá egy kevés (kb 2 evőkanál) zsírt is, vagy libahájat.
A húsok mellé ízesítés gyanánt tegyünk 5-10 gerezd fokhagymát , 2 birsalmát felezve, és egy almát szintén felezve. A bőrét bevagdossuk, letakarva kb. 170 fokon süssük (nem szabad magasabb hőmérsékleten sütni).

Kb. 2 óra alatt megpuhul, majd 15 perc alatt kb. 200 fokon lefedés nélkül megpirítjuk. Ehhez érdemes áttenni egy másik tálba, mert a zsír, ami alatta van, kicsapódik.

Párolt lila káposzta (miután összevágtuk a káposztát, a serpenyőben öntünk rá olajat, megcukrozzuk, összeforgatjuk, kicsit pirítjuk, kevés ecetet öntünk rá és megpároljuk) szinte kötelező mellé, valamint krumplipüré (szerintünk: kockára vágott krumplit megfőzzük, melegen margarinnal összenyomjuk, majd sózzuk és ízlés szerinti mennyiségű  - inkább több - tejföllel készre kavarjuk), vagy hagymás krumpli és a felnőtteknek egy pohár jó, magyar fehérbor.

Jó étvágyat!

 

Vissza a listához