Gombás pulykatokány recept

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Gombás pulykatokány
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell, 15 dkg csiperkegomba, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dkg liszt, 1 dl étolaj, negyed köteg friss petrezselyem, só, fehér ôrölt bors

Elkészítése:
A megmosott, lecsepegtetett pulykamellet ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, kevés előhevített olajon fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, együtt tovább pároljuk. Ízesítjük kevés sóval, a fehér borssal.
A megtisztított, alaposan megmosott gombát felszeleteljük, a húshoz adjuk. Együtt tovább pároljuk. Kevés liszttel elkevert tejszínnel behabarjuk, lassú tűzön kiforraljuk. Friss, vágott petrezselyem zölddel meghintjük.
Krokettel, párolt rizzsel körítjük.
Vissza a listához