Recept - Fűszeres tyúkcipó
Hozzávalók 4 személyre:
50-60 dkg tyúkmell, 25 dkg vegyes levészöldség, 1 fiola (vagy 1 evőkanál)
kapribogyó, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma,
3 szem összetört kardamómimag (ha épp nincs, kihagyható), késhegynyi őrölt lestyán, 1 evőkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése:
A tyúkmellet kicsontozom és a füstölt szalonnával, együtt ledarálom.
A zöldségeket megtisztítom, és almareszelőn lereszelem, majd hozzáadom a darált húshoz. Hozzáadom még a felveretlen, nyers tojásokat, a finomra metélt kapribogyót levével együtt és a fűszereket. Jól összegyúrom a húsmasszát, majd 4 kerek cipót formálok belőle. Olajjal megkent alufóliába csomagolom be egyenként, és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon 40 percig párolom. Az alufóliából kibontva tűzálló tálra teszem, leöntöm a pecsenyelével, majd mindkét oldalán pirosra sütöm. Sült burgonya és saláta illik hozzá. Hidegen is nagyon finom.
Vissza a listához
50-60 dkg tyúkmell, 25 dkg vegyes levészöldség, 1 fiola (vagy 1 evőkanál)
kapribogyó, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma,
3 szem összetört kardamómimag (ha épp nincs, kihagyható), késhegynyi őrölt lestyán, 1 evőkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése:
A tyúkmellet kicsontozom és a füstölt szalonnával, együtt ledarálom.
A zöldségeket megtisztítom, és almareszelőn lereszelem, majd hozzáadom a darált húshoz. Hozzáadom még a felveretlen, nyers tojásokat, a finomra metélt kapribogyót levével együtt és a fűszereket. Jól összegyúrom a húsmasszát, majd 4 kerek cipót formálok belőle. Olajjal megkent alufóliába csomagolom be egyenként, és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon 40 percig párolom. Az alufóliából kibontva tűzálló tálra teszem, leöntöm a pecsenyelével, majd mindkét oldalán pirosra sütöm. Sült burgonya és saláta illik hozzá. Hidegen is nagyon finom.