Baromfi megrendelés, házhoz szállítás, csirkemell, csirkecomb, libamáj, kacsa, pulyka, tyúk, mell filé, broiler csirke, mell, comb, szárny, nyak, farhát, máj

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Fűszeres tyúkcipó
Hozzávalók 4 személyre:
50-60 dkg tyúkmell, 25 dkg vegyes levészöldség, 1 fiola (vagy 1 evőkanál)
kapribogyó, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma,
3 szem összetört kardamómimag (ha épp nincs, kihagyható), késhegynyi őrölt lestyán, 1 evőkanál olaj,
5 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítése:
A tyúkmellet kicsontozom és a füstölt szalonnával, együtt ledarálom.
A zöldségeket megtisztítom, és almareszelőn lereszelem, majd hozzáadom a darált húshoz. Hozzáadom még a felveretlen, nyers tojásokat, a finomra metélt kapribogyót levével együtt és a fűszereket. Jól összegyúrom a húsmasszát, majd 4 kerek cipót formálok belőle. Olajjal megkent alufóliába csomagolom be egyenként, és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon 40 percig párolom. Az alufóliából kibontva tűzálló tálra teszem, leöntöm a pecsenyelével, majd mindkét oldalán pirosra sütöm. Sült burgonya és saláta illik hozzá. Hidegen is nagyon finom.
Vissza a listához