Recept - Fahéjas-szilvás pulykamell, rösztivel
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg pulykamell, 30 dkg aszalt szilva, 1 dl aszaltszilva-ivólé, 3 evôkanál kristálycukor, mokkáskanálnyi fahéj, 1 kk. keményítô, 1 kk. csirkefuszersó, 1-2 dl olaj, 1 csomag mélyhutött röszti.
Elkészítése:
Az ivólébe beletesszük az aszalt szilvát, tíz percig fôzzük, ízesítjük kristálycukorral és fahéjjal. Végül besurítjük a keményítővel. A pulykamellet felszeleteljük, megszórjuk a fuszersóval, kevés olajjal megkenegetjük és roston pirosra sütjük. A rösztit olajban kisütjük, szalvétára helyezzük és lecsöpögtetjük. A hússzeleteket a mártással félig leöntjük és a rösztivel tálaljuk. Friss szilvával díszíthetjük.
Vissza a listához
80 dkg pulykamell, 30 dkg aszalt szilva, 1 dl aszaltszilva-ivólé, 3 evôkanál kristálycukor, mokkáskanálnyi fahéj, 1 kk. keményítô, 1 kk. csirkefuszersó, 1-2 dl olaj, 1 csomag mélyhutött röszti.
Elkészítése:
Az ivólébe beletesszük az aszalt szilvát, tíz percig fôzzük, ízesítjük kristálycukorral és fahéjjal. Végül besurítjük a keményítővel. A pulykamellet felszeleteljük, megszórjuk a fuszersóval, kevés olajjal megkenegetjük és roston pirosra sütjük. A rösztit olajban kisütjük, szalvétára helyezzük és lecsöpögtetjük. A hússzeleteket a mártással félig leöntjük és a rösztivel tálaljuk. Friss szilvával díszíthetjük.