Diétás csirke saláta, azaz görög saláta csirkemellel - recept, a hozzávalók szállítója a Vezér-Hús baromfi kis- és nagykereskedés Budapesten

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Diétás csirke saláta, avagy csirkemell majdnem görög salátával
Hozzávalók:
filézett csirkemell, paradicsom, paprika, lila hagyma, uborka, jégsaláta, fetasajt, olajbogyó, olaj a sütéshez, só, bors, görög fűszersó, olívaolaj, bazsalikom.

Az öntethez:
egy doboz joghurt (esetleg kefir), só, bors, fokhagyma.



Elkészítése:

A csirkemellet feldaraboljuk kis sóval, borssal, vagy görög fűszerkeverékkel ízesítjük és egy serpenyőben kevés olajjal átsütjük.
A húst grillezhetjük is, ha van rá mód, főleg nyáron, egy kerti party alkalmával, lehetőleg lapon és ne rácson, ezáltal kevesebb ártalmas égéstermék kerül a húsra/húsba. Grillezés előtt érdemes kicsit olajos, vagy mustáros pácban érlelni, így még finomabb lesz.

Egy tálba összevágjuk az alábbiakat: paradicsom (koktél, ha van), paprika, lila hagyma, uborka, 10 dkg feta sajt, olajbogyó (zöld, fekete), esetleg ízlés szerint salátát (lehetőleg jégsalátát), de megjegyezzük, hogy az eredeti görög salátában nincs fejes, vagy jégsaláta, káposzta, stb.
Locsolunk rá kevés olívaolajat, megszórjuk bazsalikommal.
Egy kis doboz joghurtba belekeverünk 2 gerezd zúzott fokhagymát, kevés sót, borsot, majd összekeverjük.
A salátára rátesszük a frissen átsütött, grillezett csirkemelleket, majd meglocsoljuk a joghurtos öntettel és kész is vagyunk.

Jó étvágyat!
Vissza a listához