Recept - Diétás csirke saláta, avagy csirkemell majdnem görög salátával
Hozzávalók:
filézett csirkemell, paradicsom, paprika, lila hagyma, uborka, jégsaláta, fetasajt, olajbogyó, olaj a sütéshez, só, bors, görög fűszersó, olívaolaj, bazsalikom.
Az öntethez:
egy doboz joghurt (esetleg kefir), só, bors, fokhagyma.
Elkészítése:
A csirkemellet feldaraboljuk kis sóval, borssal, vagy görög fűszerkeverékkel ízesítjük és egy serpenyőben kevés olajjal átsütjük.
A húst grillezhetjük is, ha van rá mód, főleg nyáron, egy kerti party alkalmával, lehetőleg lapon és ne rácson, ezáltal kevesebb ártalmas égéstermék kerül a húsra/húsba. Grillezés előtt érdemes kicsit olajos, vagy mustáros pácban érlelni, így még finomabb lesz.
Egy tálba összevágjuk az alábbiakat: paradicsom (koktél, ha van), paprika, lila hagyma, uborka, 10 dkg feta sajt, olajbogyó (zöld, fekete), esetleg ízlés szerint salátát (lehetőleg jégsalátát), de megjegyezzük, hogy az eredeti görög salátában nincs fejes, vagy jégsaláta, káposzta, stb.
Locsolunk rá kevés olívaolajat, megszórjuk bazsalikommal.
Egy kis doboz joghurtba belekeverünk 2 gerezd zúzott fokhagymát, kevés sót, borsot, majd összekeverjük.
A salátára rátesszük a frissen átsütött, grillezett csirkemelleket, majd meglocsoljuk a joghurtos öntettel és kész is vagyunk.
Jó étvágyat!
Vissza a listához
filézett csirkemell, paradicsom, paprika, lila hagyma, uborka, jégsaláta, fetasajt, olajbogyó, olaj a sütéshez, só, bors, görög fűszersó, olívaolaj, bazsalikom.
Az öntethez:
egy doboz joghurt (esetleg kefir), só, bors, fokhagyma.
Elkészítése:
A csirkemellet feldaraboljuk kis sóval, borssal, vagy görög fűszerkeverékkel ízesítjük és egy serpenyőben kevés olajjal átsütjük.
A húst grillezhetjük is, ha van rá mód, főleg nyáron, egy kerti party alkalmával, lehetőleg lapon és ne rácson, ezáltal kevesebb ártalmas égéstermék kerül a húsra/húsba. Grillezés előtt érdemes kicsit olajos, vagy mustáros pácban érlelni, így még finomabb lesz.
Egy tálba összevágjuk az alábbiakat: paradicsom (koktél, ha van), paprika, lila hagyma, uborka, 10 dkg feta sajt, olajbogyó (zöld, fekete), esetleg ízlés szerint salátát (lehetőleg jégsalátát), de megjegyezzük, hogy az eredeti görög salátában nincs fejes, vagy jégsaláta, káposzta, stb.
Locsolunk rá kevés olívaolajat, megszórjuk bazsalikommal.
Egy kis doboz joghurtba belekeverünk 2 gerezd zúzott fokhagymát, kevés sót, borsot, majd összekeverjük.
A salátára rátesszük a frissen átsütött, grillezett csirkemelleket, majd meglocsoljuk a joghurtos öntettel és kész is vagyunk.
Jó étvágyat!