Cézás saláta recept a Vezér-Hús baromfi kereskedéstől, az olcsó és kiváló minőségű baromfihús szállítótól, Budapesten

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Cézár saláta
Hozzávalók:
filézett csirkemell, zsemle vagy kifli, néhány gerezd fokhagyma , jégsaláta, olaj a sütéshez, só, bors.

Az öntethez:
2-3 dl tejszín (én joghurttal csináltam, azzal is finom végszükség esetén), bors, bazsalikom, oregánó, fokhagyma, majonéz, magos mustár, só, kevés folyékony édesítő (pl. stevia).

Elkészítése:
A csirkemelleket felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olajat melegítünk és jól megpirítjuk rajta a csirkemell kockákat. Van, aki egyben süti meg a csirkemellet és aztán kockázza fel, én jobban szeretem kis kockákban megsütni, mert akkor mindegyik kockának minden oldalát meg lehet pirítani. Ha megpirultak (és jól át is sültek) a kockák, akkor kiszedjük őket egy tálba és reszelünk rá néhány gerezd fokhagymát. Így nagyon finom íze lesz a husinak. Lehet fokhagymanyomón is átnyomni, én jobban szeretem reszelni kislyukú sajtreszelőn. A zsemléket kockára (kiflit kis karikára) végjük, megdörzsöljük fokhagymával és olajon megpirítjuk azokat is. Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat. Én mérni a fűszereket az öntethez nem nagyon szoktam, csak úgy érzéssel csinálom, és közben sokszor kóstolom. Szeretem, ha van egy kis édes íze az öntetnek, de ezt nem mindenki kedveli, így akár ki is maradhat az édesítőszer az öntetből.
A jégsalátát megmossuk, összetépkedjük, és egy tányérra rakjuk. A salátára tesszük a megsült, pirult husikat, rá a zsemlekockát, és jól meglocsoljuk az öntettel.

Jó étvágyat!
Vissza a listához