Recept - Bakonyi jérce
Hozzávalók:
1 db 80 dekás csirke, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg csiperkegomba, 4 dl tejföl, 1 dl tejszín, 3 dkg fuszerpaprika, 2 fej vöröshagyma, 2 db paradicsom, 3 db paprika, 2 dkg liszt, 1 dl étolaj, só
Elkészítése:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, kevés hevített olajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és megfonnyasztjuk. Fűszerpaprikával meghintjük és rátesszük a darabolt, megmosott csirkét. Kevés vizet aláöntünk, megsózzuk és fedő alatt kis lángon pároljuk.
Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tisztított, megmosott és cikkekre vágott gombát, paprikát és paradicsomot. Együtt tovább pároljuk, majd tejfölös habarással kissé besűrítjük. Tejszínnel dúsítva kiforraljuk.
Forrón tálaljuk, galuskával körítjük.
Vissza a listához
1 db 80 dekás csirke, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg csiperkegomba, 4 dl tejföl, 1 dl tejszín, 3 dkg fuszerpaprika, 2 fej vöröshagyma, 2 db paradicsom, 3 db paprika, 2 dkg liszt, 1 dl étolaj, só
Elkészítése:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, kevés hevített olajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és megfonnyasztjuk. Fűszerpaprikával meghintjük és rátesszük a darabolt, megmosott csirkét. Kevés vizet aláöntünk, megsózzuk és fedő alatt kis lángon pároljuk.
Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tisztított, megmosott és cikkekre vágott gombát, paprikát és paradicsomot. Együtt tovább pároljuk, majd tejfölös habarással kissé besűrítjük. Tejszínnel dúsítva kiforraljuk.
Forrón tálaljuk, galuskával körítjük.