Bakonyi jérce recept - Vezés-Hús baromfi kereskedés

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Bakonyi jérce
Hozzávalók:
1 db 80 dekás csirke, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg csiperkegomba, 4 dl tejföl, 1 dl tejszín, 3 dkg fuszerpaprika, 2 fej vöröshagyma, 2 db paradicsom, 3 db paprika, 2 dkg liszt, 1 dl étolaj, só

Elkészítése:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, kevés hevített olajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és megfonnyasztjuk. Fűszerpaprikával meghintjük és rátesszük a darabolt, megmosott csirkét. Kevés vizet aláöntünk, megsózzuk és fedő alatt kis lángon pároljuk.
Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tisztított, megmosott és cikkekre vágott gombát, paprikát és paradicsomot. Együtt tovább pároljuk, majd tejfölös habarással kissé besűrítjük. Tejszínnel dúsítva kiforraljuk.
Forrón tálaljuk, galuskával körítjük.
Vissza a listához